Cítím se dobře. Ještě nejsem připraven pověsit kopačky na hřebík, ujišťuje po postupu Vardy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cítím se dobře. Ještě nejsem připraven pověsit kopačky na hřebík, ujišťuje po postupu Vardy

Jamie Vardy je stále velmi schopný střelec.
Jamie Vardy je stále velmi schopný střelec.Profimedia
Na loňský sestup z Premier League zareagoval Leicester skvěle – minulý týden si definitivně zajistil rychlý návrat mezi anglickou elitu a v pondělí zpečetil prvenství v Championship. A už tradičně při tom všem sehrál stěžejní roli nestárnoucí kanonýr Jamie Vardy (37).

Lišky v pondělí večer vyhrály 3:0 na půdě Prestonu a před závěrečným programem se před ně nedostane Leeds ani Ipswich. Svěřenci Enza Marescy posbírali 97 bodů, v posledním kole přivítají Blackburn a dostanou možnost zaokrouhlit své konto na stovku.

"Jsme na vrcholu blaha. Na začátku sezony byl postup naším cílem, jen jsme k němu došli jinou cestou. Přišel nový trenér a řekl nám, jak chce, abychom hráli. Všechno šlo rychle a byla to dřina, měli jsme jenom minimum volných dní. Dnes můžeme slavit, máme před sebou ale ještě jednu výzvu – pokořit hranici stovky bodů. V sobotu budeme slavit se všemi fanoušky, ještě předtím ale musíme odvést svou práci," prohlásil Vardy.

Vardymu je 37 let, v Leicesteru dokončuje dvanáctou sezonu a je podepsán pod všemi úspěchy klubu z uplynulých let. Se spoluhráči vybojoval anglický titul i triumf v FA Cupu, nyní bude čekat, zda dostane nabídku na prodloužení končící smlouvy.

"Co se týká příští sezony, tak já se cítím dobře, jsem čerstvý. Hodně se o sebe starám a regeneruji v prostředí domova, tam mířím hned po každém tréninku. Ještě nejsem připraven pověsit kopačky na hřebík, nohy se cítí dobře. Jsem fit, stejně jako jsem byl vždycky, tak uvidíme, co se stane," řekl na téma další budoucnosti.

Jamie Vardy nasázel v Championship 18 branek.
Jamie Vardy nasázel v Championship 18 branek.Livesport

Vardy stále nepatří do starého železa a potvrzuje to fakt, že letos zaznamenal dvacet soutěžních branek. Zatím poslední dvě si na své konto připsal včera, celkem jich za Leicester nasázel 190.

"Jak vůbec můžete nemilovat střílení branek? Zvláště mluvím o té druhé, dal jsem ji před našimi fanoušky. Lepší pocit v té chvíli neexistuje," připomněl, že na utkání v Prestonu se vypravilo pět tisíc fanoušků Leicesteru.

Program anglické Championship