Ancelotti varuje před Bayernem: V Lize mistrů je silnější než v domácí soutěži

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti varuje před Bayernem: V Lize mistrů je silnější než v domácí soutěži

Trenér Realu Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před utkáním s Bayernem.
Trenér Realu Carlo Ancelotti na tiskové konferenci před utkáním s Bayernem.Profimedia
Byť Bayern v aktuální sezoně Bundesligy klopýtá a po 11 letech nezíská německý titul, trenér Realu Madrid, který večer v Mnichově rozehraje s Bavory semifinále Ligy mistrů, se na ligovou formu soupeře nedívá. Carlo Ancelotti (64) naopak upozorňuje, že v Evropě se německý gigant prezentuje nesrovnatelně kvalitnějšími výkony a výsledky.

Tím, že se Bayern musel v domácí soutěži sklonit před Leverkusenem, jeho motivace uspět v LM a zachránit sezonu ziskem trofeje podle Ancelottiho ještě vzrostla. "Budeme čelit týmu, kterému se sice v Bundeslize nedaří, ale který má za sebou skvělý dvojzápas v Lize mistrů se silným Arsenalem," připomněl Ancelotti na tiskové konferenci.

Bayern do semifinále milionářské soutěže proklouzl po čtyřech letech díky celkové výhře 3:2 nad Gunners. Real se mezi poslední čtyři celky probojoval poté, co na penalty vyřadil obhájce triumfu v soutěži Manchester City. Bílý balet je zároveň velmi blízko 36. titulu v La Lize, pět zápasů před koncem vévodí tabulce s jedenáctibodovým náskokem před Barcelonou.

Ancelotti našel mezi semifinálovými soupeři podobnosti. Oba celky se podle něj dokáží na hřišti přizpůsobit nerůznějším okolnostem a nečekaným událostem: "Jsme týmy, které nemají jasně danou identitu, můžeme hrát různými způsoby. Bayern je silný v přechodu do útoku, dokáže měnit styl a je velmi nebezpečný. Máme před sebou minimálně 180 minut a půjdeme do nich sebevědomí, ale také s vědomím, že proti nám stojí kvalitní soupeř se skvělými individualitami."

Ancelotti nechtěl hovořit o výběru hráčů do základní sestavy pro úterní zápas. Hlavní otázkou tak zůstává, kdo nastoupí ve středu obrany vedle Antonia Rüdigera. Na postu stopera se nedávno představil záložník Aurélien Tchouaméni, který zaskakoval při absenci Edera Militaa a Davida Alaby. Dostane od trenéra opět důvěru? "Tchouaméni bude hrát. Ale na jaké pozici? To nevím..." prohlásil italský trenér.

Bayern – Real Madrid (21:00+audiokomentář)