Dortmund vstoupil do semifinále Ligy mistrů úspěšně, výhru proti PSG trefil Füllkrug

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund vstoupil do semifinále Ligy mistrů úspěšně, výhru proti PSG trefil Füllkrug

Aktualizováno
Füllkrug se stal jediným úspěšným střelcem zápasu.
Füllkrug se stal jediným úspěšným střelcem zápasu.Profimedia
Zatímco v německé Bundeslize na Dortmund zbyde nejspíše až pátá příčka, v Lize mistrů se přiblížil k nečekané finálové účasti v londýnském Wembley, když v úvodním semifinále porazil PSG 1:0. Vítězství se mu povedlo vytěžit zejména z aktivního nástupu do utkání, za který byl odměněn ve 36. minutě gólem Niclase Füllkruga (31). Po změně stran už se probudili také Pařížané, jejich šance však zůstaly nevyužity, přičemž hned ve dvou případech skončily na tyči.

Dortmund – PSG 1:0

Dortmund možná inspiroval nástup mnichovského rivala proti Realu Madrid ze druhého semifinále a rovněž se odhodlal zaskočit favorita na postup úvodní aktivitou. Ovoce to mohlo přinést ve 14. minutě, kdy dobrá práce Jadona Sancha u pravé postranní čáry vyústila v přihrávku do vápna pro Marcela Sabitzera, jenž z úhlu nastřelil Gianluigiho Donnarummu.

Prvotní tlak pak sice odezněl a do hry se začalo dostávat PSG, přesto se z vedení radovali Die Schwarzgelben. Jedním z hrdinů okamžiku byl stoper Nico Schlotterbeck, který se nejprve blýskl dobrým defenzivním zákrokem uvnitř pokutového území a o chvíli později vyslal krásným pasem do gólového úniku Füllkruga. Výraznější náskok BVB posléze odmítl Donnarumma dalším vyhraným soubojem se Sabitzerem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Pařížané toužili po změně stran napodobit starty druhých poločasů ze čtvrtfinále proti Barceloně. V 51. minutě se připomněl Kylian Mbappé, jehož obstřel rozezvučel brankovou konstrukci. Aby toho nebylo málo, o několik vteřin později trefil tyč i bývalý hráč Dortmundu Achraf Hakimi. Skóre se následně neměnilo ani při tutovce Fabiána Ruize, který z ideální pozice zamířil hlavou mimo.

Lépe to po Mbappého chytrém prostrčení balonu zkoušel Ousmane Dembélé, nicméně reflexivně zasáhl Gregor Kobel. V Signal Iduna Parku dobře známý křídelník navíc později z ideální pozice přestřelil, a švýcarský gólman tak při svém 20. vystoupení v milionářské soutěži udržel deváté čisté konto. Jeho radost mohl v 84. minutě zvýraznit Julian Brandt, druhý míč do sítě hostů ovšem nepustil skvělý skluz Marquinhose.

Tak se na hřišti pohyboval Mbappé.
Tak se na hřišti pohyboval Mbappé.Opta by Stats Perform

Dortmund tedy překvapivě zvítězil, čímž se přiblížil k historicky třetí účasti ve finále. Odveta na francouzské půdě je na programu 7. května.