Lukaku se do Chelsea nevrátí, na Stamford Bridge mají za Belgičana vyhlídnutou náhradu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lukaku se do Chelsea nevrátí, na Stamford Bridge mají za Belgičana vyhlídnutou náhradu

Lukaku je v letošní sezoně nejlepším střelcem AS Řím napříč všemi soutěžemi.
Lukaku je v letošní sezoně nejlepším střelcem AS Řím napříč všemi soutěžemi.Profimedia
Na Stamford Bridge proběhnou v létě velké změny na pozici hrotového útočníka. Romelu Lukaku (30), autor 83 tref ve 114 mezinárodních startech za Belgii je definitivně rozhodnutý, že opustí Chelsea, kde je přitom smluvně vázán až do června 2026.

Romelu Lukaku je v této sezoně zapůjčen v AS Řím, kde si nevede vůbec špatně. V Serii A sice nastřádal více branek jeho spoluhráč Paulo Dybala, v součtu všech soutěží je na tom však lépe v Antverpách narozený "Tank".

Uznávaný kanonýr je sice v hlavním městě Apeninského poloostrova teprve necelý rok, ale se Serií A má bohaté zkušenosti, neboť absolvoval tři ročníky v barvách Interu.

Statistiky Lukaka v posledních dvou sezonách.
Statistiky Lukaka v posledních dvou sezonách.Opta by Stats Perform

Podle britského deníku The Sun už se ale na konci nynějšího soutěžního období žádné další hostování neuskuteční. Vedení "Blues" je odhodláno prodat ho za přiměřenou částku a rádo by za něj utržilo nějakou hotovost na perspektivnější hráčské zboží.

Současný svěřenec Daniele De Rossiho, jenž v kalendářním roce 2024 zatím skóroval sedmkrát, má na Stamford Bridge výstupní klauzuli ve výši 38 milionů liber, což je suma, jíž může být připraveno uplatnit mnoho klubů. Pakliže ho Chelsea skutečně prodá, v britské metropoli by ho mohla chtít nahradit nigerijským reprezentantem Victorem Osimhenem z Neapole.

Slavný odchovanec Anderlechtu to v jihozápadním Londýně zkoušel opakovaně, ale Chelsea pro něj byla zakletá. Mnohem gólovější byl i na svých misích ve West Bromwichi, Evertonu či Manchesteru United.