Highlighty víkendu: Stará láska nerezaví, Dumfries z GTA i útěcha pro Kanea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Stará láska nerezaví, Dumfries z GTA i útěcha pro Kanea

Andre Villas-Boas se stal novým prezidentem FC Porto.
Andre Villas-Boas se stal novým prezidentem FC Porto.Profimedia / Livesport
Jako každé úterý přinášejí Livesport Zprávy ty nejlepší, nejzajímavější i nejpodivnější momenty uplynulého fotbalového víkendu. Tentokrát se pozastavíme nad uměním Harryho Kanea (30) nebo třeba bývalého trenérského zázraku, který se nyní stal prezidentem svého oblíbeného klubu.

Gól víkendu

Některé góly jsou výjimečné díky své důležitosti, jiné proto, že jsou prostě krásné. Mahdimu Camarovi se v neděli podařilo splnit obojí. Jeho Brest si poprvé v historii zajistil účast v evropských pohárech po velkolepé výhře 5:4 na hřišti rivala Rennes, k čemuž Camara přispěl v 66. minutě úžasným volejem na 4:2. Aktuálně třetí tým tabulky Ligue 1 se dokonce stále ještě může kvalifikovat do Ligy mistrů.

Smolař víkendu

Ronald Araujo má předpoklady stát se jedním z nejlepších obránců světa. Pokud však chce tohoto cíle skutečně dosáhnout, potřeboval by zklidnit nervy. Uruguayský zadák Barcy zavinil při výhře 4:2 nad Valencií penaltu, což se mu v této sezoně nestalo poprvé.

Statistika víkendu

Přestože Harry Kane ještě nezískal žádný titul, je bezpochyby jedním z nejlepších útočníků své generace. V sobotu se blýskl gólem, kterým zajistil Bayernu domácí vítězství 2:1 nad Frankfurtem a dostal se na karérní metu 400 branek. Anglický forvard je nejlepším střelcem Bundesligy (35 gólů) a minimálně Zlatá kopačka pro nejlepšího střelce evropských soutěží by mu neměla uniknout. Solidní cena útěchy...

Příběh víkendu

Andre Villas-Boas byl kdysi považován za jeden z největších trenérských talentů své generace. Poté, co v pouhých 33 letech dovedl Porto k triumfu v Evropské lize, byl mnohými přirovnáván k Josému Mourinhovi. Ale během působení v Chelsea, Tottenhamu a Marseille jeho kouzlo vyprchalo.

Zůstal však věrný staré lásce – v Portu jej v sobotu jasnou většinou 80 procent hlasů zvolili novým prezidentem klubu. Villas-Boas vystřídal ve funkci legendárního Pinta da Costu, který prezidenta dělal 42 let (!) a podílel se na nejúspěšnějším období v historii klubu.

Ze sociálních sítí

Mnoho fanoušků napříč Evropou má profesionálního fotbalu plné zuby. Dresy napěchované logy sponzorů, pochybní investoři... Není tedy divu, že řada příznivců raději tráví víkendy podporou místního amatérského fotbalu. Ani v nižších soutěžích však není vše růžové.

Stačí se podívat na Shirebrook Town, anglický amatérský klub, který musí hrát svůj příští domácí zápas na neutrální půdě. Proč? Ve stejný se totiž na jeho stadionu koná svatba. Blahopřejeme šťastnému páru a všem fanouškům Shirebrooku vyjadřujeme soustrast.

Fotka víkendu

Inter se minulé pondělí stal italským mistrem, po vítězství 2:1 v derby nad AC byl 20. titul v historii klubu definitivně zpečetěn. Během zápasu byl vyloučen obránce Interu Denzel Dumfries. Nizozemec se dostal do ostrého sporu s protihráčem Theem Hernandezem. Během víkendových oslav využil Dumfries příležitosti a připomněl si incident transparentem inspirovaným klasickou videohrou GTA.