Česko odstartovalo v Brně generálku na mistrovství světa prohrou, Finsku dalo jediný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Česko odstartovalo v Brně generálku na mistrovství světa prohrou, Finsku dalo jediný gól

Aktualizováno
Čeští hokejisté prohráli s Finskem.
Čeští hokejisté prohráli s Finskem.Profimedia
Čeští hokejisté vstoupili do Betano Hockey Games v Brně porážkou s Finskem 1:4. V sedmém utkání závěrečné přípravy na MS v Praze tak poprvé neuspěli.

Česko – Finsko 1:4

Krátce po startu zápasu se předvedl houževnatý bek Radko Gudas. Jak jinak než podařeným hitem. Český tým se díky soupeřově hře v šesti jako první dostal k přesilové hře, kterou ale využít nedokázal.

Velkou šanci neproměnila v gól v 10. minutě ani čerstvá posila budějovického Motoru Ondřej Kovařčík, forvard netrefil puk tak, jak by potřeboval a nevyzrál tak na veterána Harriho Säteriho. Podobně na tom byl Ondřej Beránek, také on v pokleku nevystřelil správně a dokonce minul branku. Dostál v české kleci v úvodní třetině příliš práce neměl, soupeř vystřelil pouze čtyřikrát.

I ve druhé části to byl soubor Radima Rulíka, který diktoval tempo hry. Ve 23. minutě si slušnou šanci vypracovali bratři Kovařčíkové a tentokrát už Säteri musel zasahovat. Následně se osmělili také Finové a Dostál musel ukázat, že ho málo práce neukolébalo.

Obzvlášť šance Rasmuse Rissanena byla tutová, skončila ale na gólmanově vyrážečce. Krátce před polovinou utkání ostře dohrál Jan Rutta souboj s Kasperim Kapanenem a český tým šel poprvé do oslabení. Ubránit se ho nepodařilo, dělovkou z první otevřel skóre obránce Vili Saarijärvi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Největší česká šance – střela Dominika Kubalíka – skončila na horní tyči. Další jeho velkou příležitost zastavil ve 38. minutě jistý Säteri. Ze skrumáže před brankou navíc 66 sekund před koncem Arttu Hyry zvýšil na 2:0.

Třetí část hry byla plná aktivního bruslení, osobních soubojů a vyčkávání. Soupeř zahustil střední pásmo a hlídal si dvoubrankové vedení. Navýšil ho v čase 47:33 přesnou dorážkou Oliver Kapanen. Obratem dostal český soubor možnost přesilové hry, třetí v zápase, ale zůstala nevyužita. Naději dodal v 57. minutě obrovitý Jáchym Kondelík, jenž využil urostlou postavu před brankou a snížil na 1:3. Skóre uzavřel zásahem do prázdné branky Jere Innala.

V dalším zápase vyzve národní tým v sobotu od 16 hodin Švédsko.