Nejedu do Česka, abych skončil druhý, říká Hedman před MS. Nedostatek energie nepociťuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejedu do Česka, abych skončil druhý, říká Hedman před MS. Nedostatek energie nepociťuje

Dalším velkým jménem ve švédské defenzivní řadě je Hedman.
Dalším velkým jménem ve švédské defenzivní řadě je Hedman.Profimedia
Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Victor Hedman (33) z Tampy Bay rozšíří řadu posil hokejistů Švédska z NHL pro mistrovství světa v Ostravě a Praze. Mistr světa z roku 2017 vypadl s Lightning v noci na úterý v 1. kole play off s Floridu po porážce 1:4 na zápasy. O jeho účasti na šampionátu informoval web Švédské hokejové asociace.

Hedman se vrací do reprezentace poprvé právě od zisku zlata před sedmi lety. Na MS se představí počtvrté. V roce 2010 v Německu získal bronz a o dva roky později na domácím turnaji zůstal bez medaile. Nechyběl také na Světovém poháru v Torontu v roce 2016.

"Do Česka nejedu proto, abych skončil druhý. Když jsem hrál na mistrovství světa naposledy, vyhráli jsme titul. Samozřejmě věřím, že na to navážeme," řekl pro Sportbladet.

Švédský obránce má za sebou individuálně úspěšnou sezonu, v níž v 78 zápasech základní části vstřelil 13 gólů a nasbíral 63 asistencí. V pěti zápasech play off si pak připsal sedm bodů. Navzdory náročné sezoně nepociťuje velkou únavu a na šampionát se těší. "Když jsem do toho šel, neměl jsem žádné pochybnosti. Cítím se svěží a plný energie. Budeme mít opravdu silný tým a já se těším, že budu jeho součástí," prohlásil Hedman.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Kouč Sam Hallam už má přímo pro šampionát nebo v přípravě na něj jistých 15 posil z NHL. Třináct z nich bude mít k dispozici už na Českých hrách (Betano Hockey Games), které startují dnes. Až před šampionátem se zařadí do kádru další hvězdný obránce Erik Karlsson z Pittsburghu a útočník Marcus Johansson z Minnesoty.

V kádru pro závěrečný díl série Euro Hockey Tour je kompletní trio brankářů z NHL - Filip Gustavsson s Jesperem Wallstedtem z Minnesoty a Samuel Ersson z Philadelphie. V obraně se představí jednička draftu NHL z roku 2018 Rasmus Dahlin z Buffala, Jonas Brodin z Minnesoty a Marcus Pettersson z Pittsburghu. V ofenzivě mají Švédové na generálku před MS k dispozici dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru Andrého Burakovského ze Seattlu, Joela Erikssona Eka z Minnesoty, Alexandera Holtze z New Jersey, Isaca Lundeströma z Anaheimu, Victora Olofssona z Buffala, Lucase Raymonda z Detroitu a Fabiana Zetterlunda ze San Jose.

Program MS v hokeji 2024