Vicemistr světa Sturm už se těší na MS v Česku: Chci tady zase zažít nějakou radost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vicemistr světa Sturm už se těší na MS v Česku: Chci tady zase zažít nějakou radost

Sturm v sezoně vstřelil pět branek.
Sturm v sezoně vstřelil pět branek.Profimedia
Po nevydařeném ročníku v NHL chce aktuální vicemistr světa Nico Sturm (28) znovu objevit radost z hokeje na mistrovství světa v Česku. "Byla to nejtěžší sezona mé kariéry. Ze sportovního hlediska to pro nás byla katastrofa," řekl útočník San Jose Sharks, nejhoršího týmu ligy, v rozhovoru pro Pro7.

Mizerný ročník za mořem byl jasným důvodem, proč se sebrat a odletět reprezentovat Německo na mistrovství světa do Česka. "A vzpomněl jsem si taky, jaká to byla loni zábava," řekl rodák z Augsburgu, který hrál důležitou roli při zisku stříbrných medailí v Tampere a Rize. Na turnaji vstřelil šest branek v deseti zápasech. "Chci tady s klukama zažít zase nějakou radost," dodal.

Sturm je jednou ze tří posil z NHL, jenž zahájí přípravu na mistrovství světa v předposledním testu proti Francii v sobotu ve Wolfsburgu. Útočník J.J. Peterka z Buffala se jako nejlepší útočník turnaje podílel i na loňském senzačním postupu do finále. Brankář Philipp Grubauer ze Seattlu se naposledy zúčastnil šampionátu v roce 2022.

Plán německých utkání.
Plán německých utkání.Livesport

"V týmu je skvělá atmosféra, na klukách je vidět, že jsou rádi, že tu jsou," pokračoval Sturm, který s Coloradem v roce 2022 vyhrál Stanley Cup. "To nás odlišuje od ostatních národů, hráči sem chtějí jezdit. A vyplácí se to pak na ledě," připomněl loňský triumf.