Alcaraz hattrick na domácím Masters v Madridu nedokoná, ve čtvrtfinále prohrál s Rubljovem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz hattrick na domácím Masters v Madridu nedokoná, ve čtvrtfinále prohrál s Rubljovem

Aktualizováno
Carlos Alcaraz potřetí Masters v Madridu nevyhraje.
Carlos Alcaraz potřetí Masters v Madridu nevyhraje.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) domácí antukové Masters 1000 v Madridu třetí rok po sobě neovládne. Letos španělský mladík končí už ve čtvrtfinále na raketě Andreje Rubljova (26), proti kterému neudržel vedení a prohrál 6:4, 3:6, 2:6. Ruský tenista si o finále zahraje s Američanem Taylorem Fritzem (26).

Rubljov – Alcaraz 4:6, 6:3, 6:2

Carlos Alcaraz kvůli svalovému zranění v oblasti pravého předloktí přišel o Masters v Monte Carlu i domácí pětistovku v Barceloně. První letošní akci na antuce tak odehrál až na domácí půdě v Madridu, kde obhajoval tituly z předchozích dvou ročníků, a po měsíc dlouhé pauze skončil na raketě čtvrtého soupeře.

Španělský mladík, jenž v neděli oslaví 21. narozeniny, neuspěl ve čtvrtfinále proti Andreji Rubljovovi. O šest let starší Rus otočil nepříznivý vývoj a ve druhém vzájemném střetnutí si připsal druhé vítězství. To první ale slavil předloni 'jen' na exhibici v Abú Zabí.

Sestřih zápasu

Andrej Rubljov otočil zápas s Carlosem Alcarazem
Livesport

Alcaraz sice už v šesté hře zaznamenal první brejk a zajistil si zisk úvodní sady, ale v dalším průběhu neproměnil žádný ze sedmi brejkbolů. Sám musel o své podání několikrát bojovat, třikrát ho neudržel a po dvou hodinách prohrál 6:4, 3:6, 2:6.

"Pokaždé, když hraju forhend, myslím na to předloktí. Bude to pomalý proces, musím být trpělivý. Ale Madrid opouštím s dobrým pocitem," řekl Alcaraz na tiskové konferenci. "Dnes jsem to cítil víc než včera. Včera jsem hrál tři hodiny a věděl jsem, že dnes něco ucítím. Na konci jsem hrál zase více sliců. V dalších dnech se rozhodnu, jestli budu hrát v Římě, ale myslím, že budu připraven," dodal.

V Madridu hrál Alcaraz počtvrté v kariéře a přemožitele našel teprve podruhé. Jediný předchozí nezdar zaznamenal při debutu v roce 2021 proti Rafaelu Nadalovi. Letos odehrál šestý turnaj, přičemž do finále se dostal jen při úspěšné obhajobě titulu v Indian Wells. 

Rubljov dorazil do Madridu se sérií čtyř porážek, nyní však vyhrál stejný počet zápasů během šesti dnů a poprvé ve španělské metropoli postoupil do semifinále.

Rozhovor s Rubljovem

Rozhovor s Andrejem Rubljovem
Livesport

"Hodněkrát mě dnes zachránilo podání. Ale klíčové bylo, že jsem zůstal během celého zápasu klidný. Neřekl jsem ani slovo, i když jsem prohrával. To byl klíč k tomu, že jsem postupně podával čím dál lépe, na začátku mi servis tak nefungoval," komentoval Rubljov, který byl v březnu v semifinále pětistovky v Dubaji diskvalifikován kvůli nadávkám rozhodčímu.

"Když jsem přemýšlel o dobrém začátku sezony, tak jsem pak šest týdnů nevyhrál. Je lepší o tom nepřemýšlet. Těmito okamžiky si projde každý hráč a nejdůležitější je nepřestávat pracovat," dodal osmý hráč světa.

Fritz – Cerúndolo 6:1, 3:6, 6:3

O finále si zahraje s Taylorem Fritzem (H2H 2:5), který ve večerním čtvrtfinále zdolal 6:1, 3:6, 6:3 Argentince Francisca Cerúndola a připsal si jubilejní 250. vítězství.

Šestadvacetiletý Fritz se v Madridu stal teprve třetím americkým semifinalistou po Andrem Agassim (2002 a 2004) a Robbym Gineprim (2005). Na antuce je mezi čtyřkou nejlepších ve španělské metropoli dokonce jako vůbec první Američan.

Ve druhém semifinále se utká Kanaďan Félix Auger-Aliassime, který postoupil díky odstoupení Jannika Sinnera, s vítězem čtvrtečního duelu mezi Jiřím Lehečkou a Daniilem Medveděvem. 

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu