Záhadné zmizení tenisové krásky. Giorgiová oznámila konec a vypnula telefon. Skrývá se?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Záhadné zmizení tenisové krásky. Giorgiová oznámila konec a vypnula telefon. Skrývá se?

Camila Giorgiová v oblečení Giomila, které navrhovala její matka
Camila Giorgiová v oblečení Giomila, které navrhovala její matkaProfimedia
Před třemi lety vyhrála prestižní “tisícovku” v Montrealu, na olympiádě v Tokiu si zahrála čtvrtfinále a v žebříčku WTA vystoupala až na 26. místo. Italská tenistka Camila Giorgiová (32) však minulý týden nečekaně a v tichosti oznámila konec kariéry. Bylo to jen pár dnů před startem prestižního turnaje v Římě, tedy v její domovině. Nyní vychází najevo, že možná zmizela s trochu jiným záměrem, v Itálii ji totiž nahání finanční úřad. Stopy vedou do Argentiny.

Dost možná si ji pamatujete. V roce 2021 ve finále montrealského turnaje, který byl jejím kariérním vrcholem, porazila Karolínu Plíškovou. Nedávno svedla bitvu s Lindou Noskovou a loni v Montrealu jí Petra Kvitová na závěr třísetového klání nadělila kanára. Také ale zejména mužské publikum dokázala Giorgiová oslovit půvabem a vždy téměř dokonalou vizáží. Hrála s vlasy pečlivě stačenýmu do copu, málokdy jste ji ale viděli smát se.

Oznámení konce kariéry její fanoušky ranilo. I když se propadla do druhé stovky rankingu WTA, nezdálo se, že by její hra nějak výrazně ztrácela na kvalitě. Ještě nedávno se představila v Miami i v Indian Wells, kde v obou případech přešla přes úvodní kolo. Poslední zápas 23. března odehrála se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

Camila Giorgiová byla ve světovém žebříčku nejvýš na 26. místě.
Camila Giorgiová byla ve světovém žebříčku nejvýš na 26. místě.Profimedia

Pár dnů po zprávě o jejím konci však pomalu vychází najevo zřejmě pravý důvod rozhodnutí. Giorgiová není nikde k zastižení, její telefonní číslo je nedostupné a tenistka neodpovídá na maily. Alespoň to tvrdí s odkazy na italskou antidopingovou agenturu a vedení WTA italský list Gazzetta dello Sport.

Jsou to všechno lži?

Giorgiová vydělala jen na prize money přes šest milionu dolarů (138 milionů korun), jenže už několik let nepodala daňové přiznání. Camiliny dluhy na daních podle italských médií vyšplhaly do výše 464 tisíc eur (asi 11,5 milionu korun). Italský úřad pro vymáhání daňových úniků dokonce před rokem kontaktoval organizaci WTA s žádostí, aby tenistce nevyplácela případné odměny. Finanční úřad ji předvolal k podání vysvětlení na 13. dubna, jenže tenistka na schůzku bez udání důvodu nedorazila.

Jedinou komunikační linkou zůstává její oficiální instagramový účet, na kterém se o víkendu objevila zpráva ve znění: "Vše, co čtete, jsou lživé články, pravdivé informace najdete jen na mém Instagramu." Vzkaz ve stories ale vydržel na sociálních sítích pouhý den a v pondělí už jej nebylo možné najít. Nic dalšího než tradičně atraktivní fotografie a posty Instagram Giorgiové nenabízí.

Vzkaz Camily Giorgiové fanouškům
Vzkaz Camily Giorgiové fanouškům@camila_giorgi_official

Italští reportéři zjistili, že že naposledy byla k zastižení právě na turnaji v Miami, kde měla pronajatý dům. Poslední stopy pak vedly do San Diega na opačné pobřeží USA. Pravděpodobný se ale jeví její přesun se zbytkem rodiny do Argentiny.

Rodinný klan bez majetku

Rodina byla pro Giorgiovou vždy posvátná. Má dva bratry Amadea a Leandra, sestra Antonella zahynula při autonehodě v roce 2011. Jejím trenérem byl do posledních dnů kariéry její otec Sergio. Ten dokonce vzhledem ke svému židovskému původu vyjednával před dekádou i s izraelskou tenisovou federací udělení občanství pro svou dceru. Nakonec ale kvůli finančním požadavkům rodiny k ničemu nedošlo a Giorgiová poté hrála Fed Cup za Itálii.

Maminka Claudia zase léta budovala módní značku Giomila a italská tenisová hvězda právě v oblečení navrženém svou matkou hrála. Dnes jsou ale webové stránky oděvní značky nefuknční. A podobně jako u Camily, ani zde na emailové a telefonické kontakty nikdo nereaguje. 

A proč Argentina? Veterán války o Falklandy Sergio Giorgi se tam narodil. Pokud jde o nemovitosti, v Itálii rodina o nic přijít nemůže – žádné totiž nevlastní, vše měla pronajaté. Dokonce i vila v Calenzanu, kde Giorgiovi žili, a kde jim před třemi lety měly být ukradeny hodinky a šperky za zhruba 80 tisíc eur. Krádež se nikdy nepodařilo objasnit. "Zlodějů si totiž nevšimla ani velká dobrmanka Rush, která toho dne běhala po dvoře a ve vile nebyl žádný typ poplašného systému," přibližuje tehdejší kauzu list Gazzetta.

Giorgiová se po aktuální kauze těžko vrátí k tenisu a její služby už nepotřebuje ani italský reprezentační tým. I když pravidelně reprezentovala v letech 2014 až 2023, dnes má Itálie pět hráček v žebříčku WTA výše. A hlavně, kapitánka týmu Tathiana Garbinová o nedávné stálici už pár měsíců neslyšela. Když se jí v zimě pokusila kontaktovat kvůli posledním kvalifikačním zápasům, vyslechla si, že kvůli zranění pravé nohy to spíš nepůjde. "Věřím, že pro hráčku, která má vrchol kariéry za sebou, je těžké objíždět turnaje a začínat na nich v kvalifikacích. Konec kariéry mi přijde logický," říká kapitánka italského reprezentačního výběru.