Oblékne Nečas po šesti letech reprezentační dres? Mám velký zájem, vzkázal ze zámoří

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oblékne Nečas po šesti letech reprezentační dres? Mám velký zájem, vzkázal ze zámoří

Martin Nečas hrál dosud na jediném turnaji za seniorskou reprezentaci – na MS 2018.
Martin Nečas hrál dosud na jediném turnaji za seniorskou reprezentaci – na MS 2018.Profimedia
Před šesti lety startoval na světovém šampionátu v Kodani jako benjamínek. Tehdy devatenáctiletý Martin Nečas (25) posbíral na MS pět kanadských bodů (3+2) v sedmi zápasech a bavil české fanoušky svou živelnou hrou. Tu by forvard Caroliny, pro níž v pátek sezona v NHL skončila, mohl předvést i na turnaji v Praze. Podle generálního manažera reprezentace Petra Nedvěda útočník Hurricanes několikrát řekl, že by rád přijel. "Ještě během dneška budeme vědět, jestli a kdy případně se k našemu týmu připojí," stojí v prohlášení reprezentace.

Podle informací serveru iDNES.cz má Martin Nečas obrovskou chuť reprezentovat, v cestě mu však stojí zdravotní prohlídka, kterou musí úspěšně absolvovat. "Vím, že se na mě čeká do druhého kola. Nějaké šrámy mám, ale zájem mám velký. Musíme to zítra (dnes) vyřešit," uvedl forvard Caroliny v rozhovoru pro iDNES.tv.

K jednání o případném příletu hvězdné posily už se vyjádřil i generální manažer reprezentace Petr Nedvěd. "S Martinem jsem mluvil několikrát v průběhu sezony a vždy mi řekl, že pokud jeho tým vypadne z play off, rád do Prahy na mistrovství světa přijede."

"Nyní musí v klubu absolvovat ještě zdravotní a výstupní testy. Jsme domluveni, že si dnes budeme odpoledne volat a řekneme si, jak na tom je. Věřím tedy, že ještě během dneška budeme vědět, jestli a kdy případně se k našemu týmu připojí," dodal Nedvěd. 

Nečas byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Caroliny v základní části NHL. V tomto ročníku byl čtvrtý, když si za 77 zápasů připsal 53 bodů díky 24 gólům a 29 asistencí. Čtvrtý byl rovněž mezi střelci. K hlavním tahounům ofenzivy Hurricanes patřil i v play off. Během 11 startů zaznamenal čtyři branky a pět nahrávek.

Program MS 2024