Finále je ještě daleko, krotí emoce Alonso. V prvním semifinále mu vyšel nečekaný tah

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Finále je ještě daleko, krotí emoce Alonso. V prvním semifinále mu vyšel nečekaný tah

Xabi Alonso vyrukoval na Římany bez klasické "devítky".
Xabi Alonso vyrukoval na Římany bez klasické "devítky".Profimedia
Neuvěřitelná série Leverkusen pokračuje. Německý tým dál sezonou frčí bez jediné porážky i po úvodním semifinále Evropské ligy. V Římě, kde nastoupil v brance Bayeru Matěj Kovář (23), vyhrál 2:0 a udělal důležitý krok směrem k finále v Dublinu. "Je to důležitý výhra, ale je tu ještě odveta. Soupeř nemá co ztratit, my můžeme ztratit všechno," krotil přehnaný optimismus v kabině nového německého mistra trenér Xabi Alonso (42).

AS Řím – Bayer Leverkusen 0:2

Jinak ale pochopitelně nešetřil ambiciózní kouč chválou. "Byl to velmi dobrý, zodpovědný výkon. Řím se v první půli snažil o nějaký tlak, ale i my jsme měli nějaké šance a šli do vedení. A po přestávce jsme hru kontrolovali. Je to dobrý výsledek, ale ještě není konec," konstatoval v rozhovoru pro RTL.

Tomu se dokonale povedlo zaskočit italského soupeře, když jen na lavičce zůstali klasické "devítky" Victor Bonifáce a Patrik Schick. "Trochu jsme se změnili, neměli jsme na hřišti klasického útočníka, který by dělal zmatek v obraně soupeře," smál se spokojeně Alonso. Fungovalo to báječně, taktický záměr chválil i klíčový muž defenzivy Jonathan Tah: "Myslím, že se to trenérovi docela povedlo. Asi čekali něco jiného a tohle docela fungovalo," pochvaloval si obránce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Bayer nakonec ve druhé půli zvýraznil vítězství krásnou trefou Roberta Andricha. A na Stadio Olimpico zavládly po závěrečném hvizdu rozpaky. Domácí nedali Kovářovi ani gól. Lukaku trefil břevno, v nastavení pak měl český gólman kliku, když nedosáhl na vysoký míč. Římané ale akci nezakončili přesně, takže z toho bylo čisté konto. "Odvedli jsme dobrou práci. I když byla atmosféra někdy trochu vyhrocená, zůstali jsme klidní a zvládli to," lebedil si Alonso.

Zatím má Bayer za sebou úvodní díl semifinále a vše musí dotáhnout za týden na domácí půdě v BayAreně. Trenér vítězů ale, co se týče optimismu, šlape na brzdu a varuje tým před přehnaným optimismem. "V Leverkusenu je ještě jeden zápas, oni nemají co ztratit, my můžeme všechno ztratit. Někdy je to složité jít do odvety s takovým náskokem. Viděl jsem spoustu zvratů, kdy odepisovaný soupeř odvetu zvládl. Ale my budeme připravení," dodal.