Zásahy z dílny bratrů Williamsových pomohly neukázněnému Bilbau k triumfu v Getafe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zásahy z dílny bratrů Williamsových pomohly neukázněnému Bilbau k triumfu v Getafe

Iňaki Williams dal Getafe dva góly, na oba mu přihrál jeho bratr Nico.
Iňaki Williams dal Getafe dva góly, na oba mu přihrál jeho bratr Nico.Profimedia
Bilbao zvítězilo ve 34. kole La Ligy na hřišti Getafe 2:0 a uťalo čtyřzápasové čekání na tříbodový zisk. K úspěchu Basky nasměrovala spolupráce Nica a Iňakiho Williamsových, přičemž druhý jmenovaný zužitkoval přihrávky svého mladšího bratra a po více než roce skóroval dvakrát během jednoho utkání. Populární sourozenecká dvojice, která poctivě plní články sportovních deníků podobně jako tenisový či motoristický rod Williamsových, tak přiblížila Rojiblancos ke kýžené čtvrté příčce. Athletiku se podařilo udržet vedení i navzdory tomu, že utkání dohrávali bez obou vyloučených stoperů.

Getafe – Ath. Bilbao 0:2

Na Coliseu se sice na první kloudnou akci čekalo téměř půlhodinu, ale stála za to. Po odvráceném rohu přiťukl Nico Williams míč bratrovi Iňakimu, který ho fantasticky zakroutil ke vzdálenější tyči. Krátce nato předvedl vynikající individuální akci domácí Mason Greenwood, jenž se uvolnil přes obránce a postupoval sám na bránu, jeho přízemní střelu ale vykryl Unai Simón.

Krátce po poločasové přestávce se na papíře sice zopakovala situace z úvodního dějství, tentokrát ale většina zásluh připadla nahrávajícímu. Nico Williams parádně potáhl akci po pravé straně, zbavil se jednoho ze soupeřů a famózním křižným pasem z hranice šestnáctky našel nabíhajícího Iňakiho, jenž měl tentokrát se zakončením o poznání snazší práci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Azulones zdánlivě vrátila do hry až 58. minuta, kdy Yeray Álvarez ve středu hřiště zastavil rodící se domácí protiútok rukou a po zásluze putoval do sprch. Vzniklou početní výhodu pak zkoušel využít Greenwood, jenž načechraným centrem vybídl ke skórování Nemanju Maksimoviče, ten ale před vybíhajícím Simónem hlavičkoval jen mimo.

S Basky bylo ještě hůř zhruba 10 minut před koncem, kdy se po druhé žluté kartě vykartoval i jejich druhý stoper Aitor Paredes. Nakonec je však nic z toho nemuselo mrzet, neboť hráči v modrém ani navzdory odpískané penaltě s výsledkem již nic nezmohli. Pokutový kop neproměnil Greenwood.

Tabulka La Ligy