Vzpomínku na nejslavnější období Turína FC zastínil ofenzivní zmar s Boloňou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vzpomínku na nejslavnější období Turína FC zastínil ofenzivní zmar s Boloňou

Turínský útočník Antonio Sanabria a Victor Kristiansen z Boloni v zápase 35. kola Serie A.
Turínský útočník Antonio Sanabria a Victor Kristiansen z Boloni v zápase 35. kola Serie A.AFP
Boloňa remizovala v utkání 35. kola Serie A na stadionu Turína FC 0:0. Domácí celek nastoupil do zápasu ve speciálních dresech odkazujících ke slavnému období 40. let 20. století, kdy tehdejší Grande Torino posbíralo pět titulů v řadě. Téměř na den přesně před 75 lety však při letecké katastrofě přišel takřka celý hvězdný tým o život. Býci dokázali v nostalgické atmosféře ubránit útočné snahy hostů, sami však také neskórovali, a tak si připsali již devátou bezbrankovou dělbu bodů v ročníku.

Turín FC – Boloňa 0:0

Prolomit střelecké trápení domácích mohl v 18. minutě Antonio Sanabria, jeho prudká hlavička však skončila pouze na břevně. Neprosadil se ani pohotově dorážející Duván Zapata, jenž trefil probíhajícího spoluhráče Nikolu Vlašiče.

Ten se brzy nato zranil, ani jeho náhradník Karol Linetty ale zápas příliš nerozhýbal. Další šanci si připsal až ve 38. minutě hostující Michel Aebischer, který dorážku z vápna poslal těsně vedle tyče. Do kabin tak šly celky za bezbrankového stavu a bez jediné střely mezi tři tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhém poločase se znovu připomněl Aebischer, jenž si připsal první střelu na branku. Jeho zakončení pod břevno však mířilo doprostřed a gólman Vanja Milinkovič-Savič dokázal zasáhnout. Zahrozil i Turín, dorážku zcela osamoceného Ivana Iliče ale skvělým zákrokem zlikvidoval Lukasz Skorupski.

Po zbytek zápasu už dominovaly defenzivy. Žádný z týmů si nevytvořil souvislejší tlak, útočné akce byly z obou stran plné nepřesností a ohrožení nepřinesly ani standardní situace. Souboj mužstev se třetí a čtvrtou nejlepší obranou ligy tak vítěze nenašel.

Tabulka Serie A