Rubljov v Madridu zlomil trápení, o druhý titul z turnajů Masters si může zahrát s Lehečkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rubljov v Madridu zlomil trápení, o druhý titul z turnajů Masters si může zahrát s Lehečkou

Andrej Rubljov si v Madridu zahraje o druhý titul z Masters.
Andrej Rubljov si v Madridu zahraje o druhý titul z Masters.Profimedia
Andrej Rubljov (26) před pár dny na antuce v Madridu přerušil šňůru čtyř porážek a nyní na ní po výhře 6:4, 6:3 nad Američanem Taylorem Fritzem (26) a sérii již pěti vítězství slaví postup do svého pátého finále turnaje Masters 1000. O celkově 16. titul a druhý triumf z tisícovek si ruský tenista zahraje s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (23).

Fritz – Rubljov 4:6, 3:6

Andrej Rubljov neměl vůbec špatný vstup do sezony. Triumfoval v Hongkongu, na Australian Open se dostal do čtvrtfinále a ve světovém žebříčku figuroval na svém maximu (5. místě). Jenže na začátku března v Dubaji byl diskvalifikován v závěru dramatického semifinále proti Alexanderu Bublikovi, neboť křičel na lajnového rozhodčího a údajně mu sprostě nadával, a odšpuntoval tím černou sérii.

Na následujících čtyřech turnajích utrpěl sérii čtyř porážek, přičemž s Jiřím Lehečkou, Tomášem Macháčem, Alexeiem Popyrinem a Brandonem Nakashimou neuhrál ani set.

Sestřih zápasu

Andrej Rubljov vyhrál popáté v řadě
Livesport

Trápení zlomil až po bezmála dvou měsících na aktuálním turnaji v Madridu, kde nakonec útočí na vyrovnání svého nejcennějšího triumfu. Zatímco v předchozích dvou měsících prohrál čtyři zápasy v řadě, nyní vyhrál pět zápasů během osmi dnů se ztrátou jediného setu.

Po středečním skalpu domácího dvojnásobného obhájce titulu Carlose Alcaraze šestadvacetiletý Rus potvrdil skvělou formu i v semifinále proti světové třináctce Tayloru Fritzovi. Jen o osm dní mladšího Američana přehrál navzdory ztrátě podání hned v první hře 4:6, 3:6 a vzájemnou bilanci upravil na 3:4.

Rubljov postoupil do svého celkově 25. finále, v nichž má bilanci 15:9. Na podniku Masters 1000 si o titul zahraje popáté, jediný triumf slavil loni na antuce v Monte Carlu.

"Mentálně se tady cítím mnohem lépe. Podařilo se mi emoce nastavit správným směrem, bez toho bych ve finále nebyl," přiznal aktuálně osmý hráč světa Rubljov.

Rozhovor s Rubljovem

Pozápasový rozhovor s Andrejem Rubljovem
Livesport

V nedělním finále se Rubljov utká se soupeřem mimo TOP 30 - českým tenistou Jiřím Lehečkou, nebo Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem. Ti svedou souboj o své největší finále od 20:00 SELČ.

"Félix už byl hráčem TOP 10 a teď zase hraje čím dál lépe. Na začátku sezony jsem proti němu odvrátil několik mečbolů. Skoro mě porazil. A Lehečka mě porazil v posledním zápase v Indian Wells, ve dvou setech mi nedal šanci. Na žebříček se tedy nedívám, znám ty kluky a vím, jak hrají. V tenisu nejde určovat favority podle žebříčku," řekl Rubljov.

O druhý titul z podniku Masters si Rubljov zahraje s Félixem Augerem-Aliassimem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 4:1. Kanaďan postoupil ze semifinále po skreči Jiřího Lehečky.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu