Přáli jsme si výhru, ale užil jsem si to. Byla tu skvělá atmosféra, řekl Dostál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přáli jsme si výhru, ale užil jsem si to. Byla tu skvělá atmosféra, řekl Dostál

Dostál právě inkasuje od Finů.
Dostál právě inkasuje od Finů.Profimedia
Podruhé v kariéře se do branky národního hokejového týmu postavil Lukáš Dostál (23). Brněnský odchovanec si i přes prohru 1:4 s Finskem zápas užil a byl rád, že se mohl ukázat v hale, kde vyrostl a kde se odrazil do světa.

Česko – Finsko 1:4

Na Dostála šlo v úvodním zápase Českých her pouze 16 střel, v první třetině dokonce jen dvě. "Je to moje práce, někdy pochytá gólman čtyřicet střel, někdy je to jen patnáct. Vždycky si s tím musí poradit," řekl novinářům třiadvacetiletý brankář Anaheimu.

Mrzí ho, že český tým doma nevyhrál. "Přáli jsme si výhru, to je jasné. Myslím si, že jsme podali dobrý výkon a že kluci to odmakali. Samozřejmě jsou věci, na které se musíme ještě podívat a rozebrat je," uvedl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po šesti letech se znovu postavil na brněnský led před zaplněnou arénou, která v závěru vyvolávala jeho jméno. "Fakt jsem si to užil, byla tady zase skvělá atmosféra," vzpomněl si Dostál na dobu, kdy v Brně vyrůstal.

Reprezentace má před sebou ještě dva brněnské zápasy, v nichž zřejmě dostanou šanci jeho parťáci Karel Vejmelka a Petr Mrázek. Celá trojice má nominaci na mistrovství světa jistou, nezmění to ani David Rittich, jemuž v NHL s Los Angeles skončila sezona.

"Bavili jsme se o tom, co bude dál, ale více si povíme až zítra. Jsme dobrá trojka, máme partu, známe se, takže žádný problém není, užíval jsem si to i po této stránce," řekl Dostál, aniž by prozradil, jaká bude hierarchie v brankovišti při šampionátu v Praze.

Všichni tři gólmani z NHL si ale budou muset zvykat na širší kluziště. "Je to trochu jiné, puky se odráží pod jinými úhly, hráči mají tady na větším prostoru více času, kdežto v NHL střílejí ze všech pozic. Rozdíl je, ale já jsem na hřištích těchto rozměrů vyrůstal, takže jsem si to vyzkoušel a je to v pohodě," uzavřel Dostál.

Česká soupiska před MS