Lehečka si v Madridu zahraje své největší semifinále, Medveděv mu po prvním setu vzdal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka si v Madridu zahraje své největší semifinále, Medveděv mu po prvním setu vzdal

Lehečka slaví další postup.
Lehečka slaví další postup.Profimedia
Jiří Lehečka (22) hraje v Madridu svůj první turnaj po více než měsíční pauze a na španělském podniku Masters se probojoval do svého největšího semifinále v kariéře. Nejlepší Čech v žebříčku do něj postoupil po skreči Daniila Medveděva (28), kterého limitovalo zranění pravé nohy a po prohrané úvodní sadě už v utkání nepokračoval. O své třetí finále na nejvyšším okruhu bude bojovat s Félixem Augerem-Aliassimem, jenž měl po odstoupení Jannika Sinnera volno.

Medveděv – Lehečka 4:6 / skreč

Jiří Lehečka dorazil do Madridu po více než měsíční pauze zaviněné zraněním zad a teprve až ve španělské metropoli vstupuje do antukového jara a zahajuje přípravu na French Open. Loňský debut v tomto dějišti zakončil hned po výprasku od Alexandera Ševčenka, ovšem letos v něm prožívá svůj nejlepší turnaj.

Rodák z Mladé Boleslavi v posledních dnech v Caja Mágica vyřadil Hamada Medjedoviče, rozjetého kvalifikanta Thiaga Monteira a pětinásobného šampiona a antukového krále Rafaela Nadala a ve čtvrtfinále měl usnadněnou práci proti Daniilovi Medveděvovi.

Ruský tenista se totiž za stavu 3:2 ze svého pohledu nechal v útrobách stadionu kvůli problému zřejmě s pravým tříslem ošetřovat. Pauza mu příliš nepomohla, bývalý šampion US Open se i nadále prezentoval omezeným pohybem, čehož Lehečka v devátém gamu využil a poté úvodní set doservíroval. Někdejší lídr žebříčku se po prohrané sadě okamžitě rozhodl v utkání nepokračovat.

Sestřih zápasu

Lehečka postoupil po skreči Medveděva.
Livesport

Lehečka si čtvrtfinále na prestižních tisícovkách zahrál podruhé, před necelými dvěma měsíci v Indian Wells jasně prohrál s letos dominujícím Jannikem Sinnerem. Po skreči Medveděva, který by měl zhruba za týden odstartovat na Masters v Římě obhajobu svého posledního triumfu, vylepšil svou bilanci s hráči TOP 10 na 4:14 a připsal si svůj žebříčkově nejcennější skalp.

Do semifinále na nejvyšším okruhu se dostal popáté v kariéře, poprvé na akcích větších než ATP 500. Na Masters je prvním českým semifinalistou od člena svého trenérského týmu Tomáše Berdycha v roce 2015 (Madrid). Na dosah má své třetí finále a první mimo tvrdé povrchy, loni ve Winston-Salemu podlehl Sebastiánovi Báezovi a letos v lednu v Adelaide přemohl Jacka Drapera.

Rozhovor s Lehečkou po postupu

Lehečka v pozápasovém rozhovoru.
Livesport

V pátečním semifinálovém duelu bude čelit Félixovi Augerovi-Aliassimemu. S Kanaďanem, jenž měl ve čtvrtfinále po odstoupení nasazené jedničky Jannika Sinnera pro zranění kyčle volno, se dosud utkal jen na loňském Australian Open a zvítězil ve čtyřech setech.

Druhý souboj o finále obstarají Taylor Fritz s Andrejem Rubljovem. Už po středečním vyřazení šampiona posledních dvou ročníků Carlose Alcaraze bylo jisté, že Mutua Madrid Open pozná v neděli zbrusu nového šampiona.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu