Tennis Tracker: Plíšková se odhlásila z Říma, deblista Pavlásek si zahraje o finále Masters

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Plíšková se odhlásila z Říma, deblista Pavlásek si zahraje o finále Masters

Plíšková zřejmě stále léčí zranění kolene a přijde o tisícovku v Římě.
Plíšková zřejmě stále léčí zranění kolene a přijde o tisícovku v Římě.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 2. května?

Hlavní události

16:29Karolína Plíšková zřejmě stále léčí zranění kotníku, které si přivodila před pár týdny ve Stuttgartu. Bývalá světová jednička tak musí vynechat i druhou antukovou tisícovku v Římě. V hlavní soutěži by měly účinkovat Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Linda Nosková. Marie Bouzková a Kateřina Siniaková, v kvalifikaci Brenda Fruhvirtová.

Sestřih utkání Medveděv – Lehečka

Jiří Lehečka hraje v Madridu svůj první turnaj po více než měsíční pauze a na španělském podniku Masters se probojoval do svého největšího semifinále v kariéře. Nejlepší Čech v žebříčku do něj postoupil po skreči Daniila Medveděva, kterého limitovalo zranění pravé nohy a po prohrané úvodní sadě už v utkání nepokračoval. O své třetí finále na nejvyšším okruhu bude bojovat s Félixem Augerem-Aliassimem (H2H 1:0), jenž měl po odstoupení Jannika Sinnera volno. Více informací najdete v článku.

Lehečka postoupil po skreči Medveděva.
Livesport

14:42 – Český deblista Adam Pavlásek a Uruguayec Ariel Behar na antukovém Masters 1000 v Madridu zdolali i třetí nasazené soupeře po třísetovém boji. Američany Nathaniela Lammonse a Jacksona Withrowa porazili 6:3, 4:6, 10:6, vzájemnou bilanci vyrovnali na 2:2 a postoupili do největšího společného semifinále.

Další zprávy

23:55Aryna Sabalenková v semifinále na tisícovce v Madridu zlikvidovala manko setu a brejku, nedovolila Jeleně Rybakinové utkání ve druhé sadě dopodávat a nakonec jednu ze svých největších rivalek udolala 1:6, 7:5, 7:6. Úřadující šampionka zabojuje o svůj již třetí triumf v tomto dějišti v repríze loňského finále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (H2H 3:6). Více informací najdete v článku.

17:19Iga Šwiateková pokračuje na tisícovce v Madridu v dominanci, v semifinále přehrála jednoznačně 6:1, 6:3 Madison Keysovou a znovu po roce se v Caja Mágica popere o titul. Ve finále se buď stejně jako loni utká s úřadující šampionkou Arynou Sabalenkovou, nebo změří síly s letos na antuce neporaženou Jelenou Rybakinovou. Více informací najdete v článku.

13:32Kateřina Siniaková na antukovém turnaji WTA 125k ve španělské Lleidě smetla dvakrát 6:2 Linu Gjorčeskou z Makedonie, po téměř čtvrt roce porazila dvě soupeřky po sobě a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se druhá nasazená Češka utká s grandslamovou šampionkou Sofií Keninovou, nebo Ashlyn Kruegerovou. Více informací najdete v článku.

13:13Tereza Martincová na antukovém turnaji ITF W100 v německém Wiesbadenu porazila 6:3, 7:5 žebříčkové lépe postavenou Lauru Pigossiovou z Brazílie a poprvé od konce února vyhrála dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se finalistka z roku 2015 utká s domácí nasazenou trojkou Jule Niemeierovou, nebo Ruskou Juliou Avdejevovou.